Skip to main content
SHOW DETAILS
up-solid down-solid
eye
Title
Date Archived
Creator
Miscellaneous Podcasts
Nov 7, 2021 Tid för podd
audio

eye 2,471

favorite 0

comment 0

Det är tid för oss att vinka adjö till alla er, underbara lyssnare när vi nu släpper vårt 130:e och sista avsnitt! Vi ser tillbaka på våra knappa sex år med podden och svarar en sista gång på era frågor, vilket otroligt nog var både många till antalet och varierande till innehållet. Tack till er alla som har följt oss på vägen, men allt gott har ett slut, och därför har det nu tillslut blivit tid för sista avsnittet och hejdå!
Topics: James Bond, 007, Podcast, Swedish, Svensk
Community Audio
Oct 31, 2021 Tid för podd
audio

eye 1,430

favorite 0

comment 0

I vårt 129:e, och näst sista, avsnitt blickar vi mot framtiden! Vi funderar kring nästa Bondskådis och vilka kandidater som finns, vilken riktning EON tar, och vad vi kan förvänta oss av nästa Bondfilm. När kan den komma till stånd, och hur kommer producenterna hantera NTTD:s eftermäle? Det har blivit tid för Bondseriens framtid!
Topics: James Bond, 007, EON, MGM, Amazon, Daniel Craig
Community Audio
Oct 24, 2021 Tid för podd
audio

eye 1,718

favorite 0

comment 0

Vi återvänder till No Time to Die i vårt 128:e avsnitt och tar vid i London där vi slutade senast, innan vi rundar av den långa recensionen med att diskutera filmens kontroversiella slut. På vägen har vi mycket att diskutera: OHMSS-referenser, giftträdgårdar och inte minst barn. Dessutom försöker vi sätta betyg på filmen och Otto levererar en grundlig genomgång av Zimmers soundtrack. Det här blivit tid för Dou Dou och död!
Topics: James Bond, 007, No Time To Die, Daniel Craig, Ana De Armas, Lashana Lynch, Rami Malek, Léa Seydoux
Miscellaneous Podcasts
Oct 17, 2021
audio

eye 1,826

favorite 0

comment 0

Äntligen är vi framme vid vårt 127:e avsnitt och det som varit vårt mål under cirka fem års tid: att recensera en ny Bondfilm! I det första av två avsnitt pratar vi om filmens snåriga produktion, eventuella kopplingar till Flemings verk samt börjar diskutera och reda ut filmens första halva. Det har blivit hög tid för DNA och Delectados! Mycket nöje!
Topics: james, bond, podcast, sweden, sverige, agent, 007, no, time, to, die, ian, fleming
Community Audio
Oct 3, 2021
audio

eye 1,789

favorite 0

comment 0

Hör våra första förvirrade tankar och intryck efter premiären! Vi satte oss ned tillsammans, ca 12 timmar efter filmens slut, och grävde bland våra känslor. Vad har vi bevittnat egentligen? Går det ens att förstå denna speciella Bondfilm efter en visning? Det har blivit tid för första intryck!
Topics: James Bond, 007, Daniel Craig
Miscellaneous Podcasts
Sep 29, 2021
audio

eye 1,740

favorite 0

comment 0

Dagen är kommen! Väntan är över och det är bara timmar kvar till premiären av No Time to Die! Vi samlar ihop våra sista tankar och förväntningar innan vi går in i biosalongen. En sista uppladdningspodd för att fördriva de sista timmarna i väntan på den nya Bondfilmen. Det har äntligen blivit tid för premiärkväll och nerver! Mycket nöje!
Topics: james, bond, podcast, swedish, ian, fleming, no, time, to, die
Miscellaneous Podcasts
Sep 26, 2021
audio

eye 1,644

favorite 0

comment 0

Kanske är det dags för er lyssnare att, precis som vi, se Spectre innan onsdagens premiär av No Time to Die? Slå er då ner i soffan tillsammans med oss och vårt 124:e avsnitt i hörlurarna! Hur upplever vi att åter se filmen tillsammans? Går åsikterna lika vitt isär som under vårt recensionsavsnitt? Vad från Spectre tror vi kommer att spinnas vidare på i Craigs sista rulle som står för dörren? Det och mycket mer nu när det har blivit tid för DVD-kommentering och kung Bleke!
Topics: james, bond, podcast, swedish, agent, 007, spectre
Community Audio
Sep 20, 2021 Tid för podd
audio

eye 1,666

favorite 0

comment 0

I vårt 123:e avsnitt går vi för sista gången (förhoppningsvis) in i en upptakt till No Time to Die. Biljetterna är köpta, trailrarna är släppta och hypen är på väg uppåt. Vi tar tempen på tagget och går igenom alla Bondnyheter från de senaste veckorna, däribland den nya dokumentären Being James Bond. Dessutom får vi en otrolig fakta ifrån Emanuel. Det har blivit tid för biljettsläpp och ännu en upptakt!
Topics: James Bond, 007, No Time To Die, Daniel Craig
Community Audio
Sep 12, 2021 Tid för podd
audio

eye 1,815

favorite 0

comment 0

Emil och Rickard bjuder in lyssnarna till Goldeneye och ett avsnitt om skaparen, den mytologiske Ian Fleming. Från hans ungdoms dagar med ett gryende litteraturintresse och halsbrytande skidåkning till ett vuxenliv präglat av rastlöshet och en curlande mor. Varför började han skriva och varför flydde han till Jamaica varje år? Dessutom fantasier med tyska kortspelande soldater och galna idéer om periskop i underjorden, samt några ord om de senaste veckornas händelser kring No Time to...
Topics: James Bond, 007, Ian Fleming
Community Audio
Aug 29, 2021 Tid för podd
audio

eye 2,053

favorite 0

comment 0

I det första avsnittet för höstsäsongen tar vi åter klivet in i Flemings bibliotek och undersöker hyllan med hans 14 originalböcker. För första gången tar vi ett helhetsperspektiv på Flemings sätt att skriva, på utvecklingen av serien och Bonds resa från Royale-les-Eaux till Savannah-la-Mar! Äntligen får vi veta vad Otto tycker om både Flemings förkärlek för slumpen som för rapp text. Dessutom nya fräscha topplistor! Det är avsnitt 121 och det har blivit tid för 14...
Topics: James Bond, 007, Fleming
Community Audio
Jun 20, 2021 Tid för podd
audio

eye 2,243

favorite 0

comment 0

Sista dagen på vårterminen avslutar vi med friluftsdag och det 120:e avsnittet tar sitt avstamp i pågående fotbolls-EM och kommande sommar-OS. Vi försöker reda och rota i Bonds alla kopplingar till sport och idrott av allehanda slag. Det mesta, sommar som vinter, får plats: golf, sumobrottning, skidåkning, fäktning, tennis och mycket mer! Varför har skidåkning blivit synonymt med Bond? Hur sportig var egentligen Ian Fleming?    Vilka sporter borde Bond syssla med själv? Dessutom...
Topics: James Bond, Sport, 007
Community Audio
May 30, 2021 Tid för podd
audio

eye 2,358

favorite 0

comment 0

I vårt 119:e avsnitt tar Emil och Emanuel tidsmaskinen tillbaka till 1960-talet i ett försök att ta ett helhetsgrepp på det guldkantade årtiondet. Det blir särskilt fokus på Goldfinger och varför den filmen är såpass populär bland den allmänna biopubliken. Dessutom avhandlas Jeff Bezos och 39-åriga män . Det har blivit tid för Man Talk och Jeff Kyssar
Topics: James Bond, 007, Amazon, Jeff Bezos, Goldfinger
Community Audio
May 23, 2021 Tid för podd
audio

eye 2,112

favorite 0

comment 0

Otto och Rickard följer upp och avslutar förra veckans påbörjade John Barry-genomgång. I vårt 118:e avsnitt blir det jazziga bitar, musikaliska äventyr och spännande tongångar. Dessutom massor av hackbräden, moog-synthar och vibrafoner. Det har blivit tid för råttkungens återkomst!
Topics: James Bond, 007, John Barry
Community Images
May 17, 2021 Tid för podd
image

eye 2,082

favorite 0

comment 0

I vårt 117:e avsnitt går Otto och Rickard återigen på en musikalisk soloräd, denna gång på ett spinoffartat vis. Under två avsnitt försöker vi så gått det går ta ett helhetsgrepp på John Barry och hans karriär utanför Bond. Vi pratar om vår relation till honom och hans musik, levererar personliga favoriter och går igenom hans olika stilar och eror. Dessutom massvis av musikexempel med allt från Afrika till Amerika. Det har blivit tid för kofösare och kinesisk huvudled!
Topics: James Bond, 007, John Barry
Community Audio
May 2, 2021 Tid för podd
audio

eye 2,388

favorite 0

comment 0

I vårt 116:e avsnitt följer vi upp förra veckans tema och synar hur väl vår irländske Bond tog sig an sin föregångares smoking. Varför står Brosnan så lågt i rang just nu? Dras hans prestation ner av de mediokra filmerna han råkade få? Dessutom går vi igenom hans övriga filmer, fyllda med huvudlösa kroppar, dramatiska överspel och spänstiga musikalnummer! Det har blivit tid för Brosnan och "sharp as a knife"!
Topics: James Bond, 007, Pierce Brosnan
Community Audio
Apr 18, 2021 Tid för podd
audio

eye 2,437

favorite 0

comment 0

I vårt walesiska 150:e(sic?) avsnitt drar vi blickarna mot den kanske minst namnkunnige av våra kära Bondskådespelare, Timothy Dalton. Varför är han bortglömd hos allmänheten? Varför är han en Bond som växer med åren? Dessutom tar vi tempen på hans övriga filmkatalog med shakespearianska dofter, utomplanetära Mongo-äventyr och högtravande igelkottar. Det har blivit tid för Dalton och Pricklepants!
Topics: James Bond, Timothy Dalton, 007
Miscellaneous Podcasts
Apr 4, 2021 Tid för podd
audio

eye 2,599

favorite 0

comment 0

I detta 114:e avsnitt så har vi för första gången inget att prata om men det hindrar inte oss. Superproducenten Anton ersätter Rickard och vi bjuder bland annat på en väldigt speciell lyssnarfråga, Hitchcock-stämningen som infinner sig i Mannen med den gyllene pistolen och ett par roliga lekar. Det har helt enkelt blivit tid för påskbollen och off-topic!
Topics: James Bond, Podcast, 007, obscure character, animals, jungle
Miscellaneous Podcasts
Mar 21, 2021
audio

eye 2,663

favorite 0

comment 0

I vårt 113:e avsnitt återgår vi till biblioteket och dammar av en gammal goding i Bondlitteraturen, Colonel Sun. Den första efterträdaren till Flemings verk och kanske fortfarande den mest populära av alla s.k. fortsättningsromaner. Är den verkligen värd epitetet? Hur tar sig Kingsley Amis an vår älskade karaktär? Klarar han av att ge Grekland samma kärlek som Fleming gav Turkiet? Hur står sig skurken, Överste Sun, gentemot Flemings fantastiska skurkgalleri? Dessutom: grillspett,...
Topics: james, bond, podcast, tid, för, podd, kingsley, amis, novel, agent, 007, greece
Miscellaneous Podcasts
Mar 7, 2021 Tid för podd
audio

eye 2,680

favorite 0

comment 0

I detta struliga 112:e avsnitt omfamnar vi kaoset bakom kulisserna i vår kära Bondserie. Vi inleder med att reda ut viktiga rättsliga begrepp för att sen gå vidare till vad som har gått fel genom åren och varför. Dessutom pratar vi om pysande Stingers, (nästan) påkörda regissörer och mycket mer när det har blivit tid för strul och tältande manusförfattare!
Topics: James Bond, 007, Podcast, Bruce Feirstein, Strul, Problems, Mess
Miscellaneous Podcasts
Feb 21, 2021 Tid för podd
audio

eye 2,738

favorite 0

comment 0

I vårt väldesignade 111:e avsnitt gör vi en djupdykning i scenografins härliga värld. Vi pratar om vad som karakteriserar typiska Bondkulisser, vilken roll scenografin har haft i serien samt skillnaden mellan de olika scenografernas arbete. Dessutom bjuder Rickard på en rejäl faktautmaning och Otto reder ut begreppen kring männen med snarlika namn. Det har blivit tid för kulisser och F*ck the Empire!
Topics: James Bond, 007, podcast, Ken Adam, Syd Cain, Burton, Sets, Dennis Gassner, Peter Lamont, Mark...
Community Audio
Feb 7, 2021 Tid för podd
audio

eye 2,097

favorite 0

comment 0

I vårt 110:e avsnitt återgår Otto och Rickard till musikens underbara värld och lyssnar, trallar och nynnar sig igenom Bondtemats outgrundliga vägar. Från skitigt original i Dr. No till steril Spectre-version, via plonkiga basar, funkiga gitarrer, brötigt brass och oväntade orgasmer. Dessutom levereras varsina oväntade topp 3 som kröns med den bästa varianten som outro! Det har blivit tid för bebop och surfgitarr!
Topics: James Bond, Theme, John Barry, Monty Norman, 007
Miscellaneous Podcasts
Jan 17, 2021 Tid för podd
audio

eye 2,176

favorite 0

comment 0

Varning! Tid för podd dyker upp igen med en sjätte vårsäsong, som startar med en spinoff längre bort från Bond än någonsin. I och med att Sveriges största filmserie fick ett tillskott i julas får vi guldfeber av svarta diamanter, generalplaner och IKEA-kupper. Det blir en genomgång av den tio filmer långa serien där vi reser från Polen till Kungliga Operan, möter både shejken av Abradan och Greve Romanoff. Men hur kommer Kristina Wayborn in i det hela? Se upp, det har blivit tid...
Topics: Jönssonligan, Gösta Ekman, Ulf Brunnberg, Björn Gustafsson, Birgitta Andersson, Se upp för...
Miscellaneous Podcasts
Dec 20, 2020
audio

eye 1,975

favorite 0

comment 0

Vårt 108:e avsnitt blir avrundningen på årets märkliga podd- och Bondår, där vi försöker reda ut vad som skett under året och vad vi kan förvänta oss av 2021. Traditionsenligt bjuder Emil på ett quiz, Emanuel på en Qnivig faktautmaning och massa annat jul- och Bondgodis. Det har blivit tid för värdelöst år och öppna sår!
Topics: james, bond, podcast, sweden, agent, 007, corona, no, time, to, die, ian, fleming
Miscellaneous Podcasts
Dec 6, 2020 Tid för podd
audio

eye 1,969

favorite 0

comment 0

I vårt 107:e avsnitt slänger vi åter ett gyllene getöga på Pierce Brosnans första film och försöker ta ner den på jorden. Varför är GoldenEye så populär, vad är det vi inte förstår? Varför har den så många fans och varför är de mer högljudda än andra Bondfans? Vi försöker plocka isär filmen och ge en annan bild av en film utan självförtroende med överskattad skurk och en konstig stämning. Det har blivit tid för sekter och dubbla antiklimax!
Topics: James Bond, 007, Podcast, Swedish, Svensk, GoldenEye, Pierce Brosnan, Sean Bean
Miscellaneous Podcasts
Nov 22, 2020
audio

eye 2,169

favorite 0

comment 0

I detta 106:e avsnitt går vi tillbaka i tiden igen och får kollektiv diamantfeber. Vårt uppdrag är att försöka ge återupprättelse till en av de mer utskällda filmerna i vår kära filmserie. Vi pratar om de färgstarka karaktärerna, den lysande dialogen, den mardrömsliknande stämningen och hur den här filmen egentligen är en viss regissörs våta dröm! Det har blivit tid för diamanter under lupp!
Topics: james, bond, podcast, ian, fleming, swedish, agent, 007
Miscellaneous Podcasts
Nov 8, 2020 Tid för podd
audio

eye 1,869

favorite 0

comment 0

I vårt 105:e avsnitt tar Otto och Rickard vid där de senast slutade och ger sig i kast med David Arnolds musik till Casino Royale och Quantum of Solace. Denna gång blir det dock mindre technoparty, men desto mer heavy metal. Har Arnold mognat och äntligen hittat sitt definitiva Bondsound, eller är det mest crash-boom-bang och avsaknad av Bondtemat? Det, och mycket mer, när det blivit tid för Arnold hittar hem!
Topics: James Bond, swedish, podcast, David Arnold
Miscellaneous Podcasts
Nov 1, 2020 Tid för podd
audio

eye 1,878

favorite 0

comment 0

Efter gårdagens sorgliga besked blir vårt extrainsatta 104:e avsnitt en hyllning till Sir Sean Connery och hans gärning för filmvärlden i allmänhet och Bondserien i synnerhet. Vi minns tillbaka på våra första möten med honom och hur han format vårt fanskap av Bond. Tack för allt Sean, vila i frid!
Topics: Sean Connery, James Bond, 007, Podcast, Swedish, Svensk
Miscellaneous Podcasts
Oct 25, 2020
audio

eye 1,887

favorite 0

comment 0

I vårt 103:e avsnitt går Otto och Rickard ut och dansar med David Arnold. De tar sig an kompositörens tre första soundtrack och undersöker hur utvecklingen sett ut från Tomorrow Never Dies traditionellt bondiga inledning till Die Another Days technofyllda avslutning. På vägen stöter de på både Ricky Martin, moldaviska Eurovision-vykort och tydliga Barry-homager. Det har blivit tid för Arnold på klubb!
Topics: podcast, james, bond, sweden, david, arnold, music, ian, fleming
Community Audio
Oct 11, 2020
audio

eye 1,927

favorite 0

comment 0

I detta 102:a avsnitt får vi återigen reagera och diskutera kring en film som aldrig tycks nå vita duken. Vi spekulerar kring vad detta innebär för Bondseriens framtid, MGM och Universals bristfälliga kommunikation samt även vad vi konkret tycker om allt nytt i PR-väg som hann komma. Det är därmed inte tid för ny Bondfilm!
Topics: James Bond, Ian Fleming, No Time To Die, Cary Fukunaga, Hollywood
Community Audio
Sep 27, 2020 Tid För Podd
audio

eye 499

favorite 0

comment 0

I detta spänstiga 101:a avsnitt går Emil och Emanuel på djupet på Casino Royale och vad som gör att den filmen faktiskt fungerar så bra. Bland annat tas filmen upp som exempel på hur en bra adaption av en bok ska vara samt hur viktig Bonds karaktärsutveckling är. Dessutom diskuteras uppblåsta manusförfattare, män i stråhatt och Rickard drar vinnaren i vår tävling! Det har blivit Tid för Haggis och en liten film om kortspel!
Topics: Ian Fleming, James Bond, Paul Haggis, Films, Casino Royale, Daniel Craig
Miscellaneous Podcasts
Sep 13, 2020
audio

eye 1,873

favorite 0

comment 0

Tid för podd fyller 100 och det firar vi med ett fullspäckat avsnitt där vi bland annat bjuder på ett quiz från Otto, en namnkunnig faktautmaning från Emanuel, gästspel från vår underbara klippare Anton och självklart: en TÄVLING. Som grädde på moset har vi också klippt ihop det som vi tycker varit bäst, roligast, konstigast och mest intressant från de föregående 99 avsnitten. Det har blivit Tid för 100!
Topics: podcast, james, bond, ian, fleming, 100, sweden, agent, 007
Miscellaneous Podcasts
Jun 21, 2020 Tid för podd
audio

eye 667

favorite 0

comment 0

I det sista avsnittet innan podden tar sommaruppehåll summerar vi den märkliga Bondvåren och dyker ner i Batman! Hur lika är egentligen Batman och Bond och finns det något gemensamt som kan förklara fascinationen för karaktärerna? Till vår hjälp har vi Batmanexperten Marcus som reder ut begreppen. Dessutom blir det ett besök i Shirley Basseys oväntade arkiv och Emanuel levererar en bomb från Filippinerna. Det och mycket mer när det har blivit tid för Batman vs Bond!
Topics: James Bond, 007, Podcast, Swedish, Svensk, Sverige, Batman, Christopher Nolan
Miscellaneous Podcasts
audio

eye 508

favorite 0

comment 0

I vårt 98:e avsnitt kliver vi in i Flemings värld och går på djupet av hans fascinerande japanska värld. En deprimerad James Bond, en "batshit crazy" Blofeld, en Irma Bunt som är för ful för att leva och mycket annat surrealistiskt och bisarrt! Vad stämmer egentligen om Flemings porträtt av Japan? Hur ser vi på denna skeptiska, lite otrevliga karaktäriseringen av Bond? Det har blivit tid för japanska slott och sten, sax, påse!
Topics: James Bond, Ian Fleming, Podcast, Swedish, You Only Live Twice
Miscellaneous Podcasts
May 24, 2020
audio

eye 502

favorite 0

comment 0

I vårt 97:e avsnitt återvänder Otto och Rickard till sin lilla miniserie om seriens soundtrack och kliver rätt ut på discogolvet. Vi dammar av soundtracket till 1981 års For Your Eyes Only och synar Bill Contis moderna synthar, brassiga fanfarer och antika grekiska träblås. Hur funkar egentligen det här soundtracket? Är det "Bondigt" eller inte? Passar det enbart i filmen eller funkar det även på skiva? Det ska vi reda ut när det blivit tid för Conti på disco!
Topics: podcast, james, bond, ian, fleming, sweden
Community Audio
May 10, 2020 Tid för Podd
audio

eye 563

favorite 0

comment 0

I detta analyserande 96:e avsnitt dyker Emil och Emanuel ner i Bondseriens 19:e film, The World is Not Enough. Istället för att recensera filmen så tittar vi på vad som faktiskt fungerar och inte fungerar med den. Vi pratar om high-tech terrorister, ironiska manusförfattare och den problematiskt skrikande Judi Dench. Men framförallt pratar vi om oinspirerade regissörer när det har blivit Tid för Apted räcker inte till?!
Topics: Ian Fleming, James Bond, Tid för Podd, The World Is Not Enough, Movies, 90s
Miscellaneous Podcasts
Apr 26, 2020
audio

eye 572

favorite 0

comment 0

I vårt 95:e avsnitt har vi telefonkonferens med alla anställda på MI6 och dyker ner i det omfattande galleriet av karaktärer Bond har mött genom åren. Vem på MI6 är det som gör Otto knäsvag? Detaljstuderade Ben Whishaw Desmond Llewelyn inför rollen som Q? Och vilka på MI6 är det som äter chilinötter tillsammans? Det och mycket mer när det har blivit tid för MI6 och knäsvaga chilinötter!
Topics: podcast, james, bond, ian, fleming, agent, 007, sweden, swedish
Miscellaneous Podcasts
audio

eye 573

favorite 0

comment 0

I detta avsnitt 94 gör vi en liten avstickare och grottar ner oss i Sveriges egen James Bond, kommendörkapten Carl Gustaf Gilbert Hamilton. Eller har han verkligen gjort sig förtjänt av det epitetet? Och vad innebär det att vara guillouig? Det och mycket mer diskuterar vi nu när det blivit tid för Hamilton och Sveriges James Bond?
Topics: podcast, tid, för, podd, james, bond, carl, hamilton, sweden, sverige, agent, 007, jan, guillou
Miscellaneous Podcasts
Mar 22, 2020
audio

eye 479

favorite 0

comment 0

I vårt uttråkade hemmasittande kläckte vi idén att göra ett avsnitt, men utan egentligt tema. Vårt 93:e avsnitt är därmed en potpurripåse blandad av löst prat, faktautmaning, en gissningslek och en oväntad, hätsk diskussion. Det har helt enkelt blivit tid för tristess och chit-chat!
Topics: podcast, ian, fleming, james, bond, agent, 007, sweden, sverige
Miscellaneous Podcasts
Mar 8, 2020 Tid för podd
audio

eye 662

favorite 0

comment 0

En timme innan inspelningsstart av vårt 92:e avsnitt kom beskedet att No Time to Die skjuts upp, så det blev ett inledande upprört och förvirrat samtal om vad detta kan innebära för filmen. Därefter gör vi det vi skulle, nämligen besvara alla era fantastiska frågor! Vilken film skulle vi vilja varit statister i? Vilket stycke ur böckerna ska man läsa för att förstå karaktären Bond? Vilka Bondfilmer ser vi helst om? Dessa och många flera frågor besvarar vi, när det blivit tid...
Topics: James Bond, 007. svensk, podcast, corona
Miscellaneous Podcasts
Mar 1, 2020
audio

eye 569

favorite 0

comment 0

I detta 91:a avsnitt fortsätter vi vår uppvärmning inför No Time To Die och tar farväl av Daniel Craig genom att summera hans tid som Bond. Vad har kännetecknat Craigs Bond? Vilken är den bästa respektive sämsta prestationen? Och slutligen hur bra kommer Tank Force egentligen bli? Det och mycket mer bjuder vi på nu när det blivit tid för Craig och avsked.
Topics: james, bond, ian, fleming, podcast, sweden
Miscellaneous Podcasts
Feb 23, 2020 Tid för podd
audio

eye 495

favorite 0

comment 0

I vårt 90:e avsnitt tar vi en grundlig titt på regissören till No Time To Die, Cary Fukunaga. Vad har han för bakgrund, vad har han gjort för filmer och vad kan det betyda för den kommande Bondfilmen? Får vi se en snowboardjakt? En karaktär som måste finna något den inte har? Dessutom får ni våra första reaktioner på Billie Eilish nya titelåt! Det har blivit tid för Fukunaga och creddig Caryär!
Topics: James Bond, 007, No Time to Die, Daniel Craig, svensk, podcast
Community Audio
Feb 9, 2020
audio

eye 390

favorite 0

comment 0

I vårt 89:e avsnitt sätter vi på oss finstassen och vandrar nedför röda mattan. Vi diskuterar Bondseriens olika priser, nomineringar och om Bond verkligen har på de creddiga galorna att göra? Vi ger er också våra tankar om No Time To Die's möjliga box office-siffror och Rickard levererar en liten faktabomb kopplat till den uppkommande filmen. Det har blivit tid för Oscarsgalan!
Topics: James Bond, Ian Fleming, Bond25, No Time To Die
Miscellaneous Podcasts
Feb 2, 2020
audio

eye 594

favorite 0

comment 0

Efter tillkännagivandet av kompositör och artist under januari tittar vi i vårt 88:e avsnitt in i spåkulan och pratar om vad vi förväntar oss av musiken till No Time To Die. Vi synar Hans Zimmers CV lite närmare i sömmarna och vad han kan leverera för musik till Bond, och på vilket sätt han tar hjälp av gitarristen Johnny Marr. Dessutom tar vi tempen på den stekheta Billie Eilish och hennes bror, låtskrivaren Finneas.  Är det ett val värdigt Bond, eller finns det risk för...
Topics: podcast, james, bond, sweden, soundtrack, ian, fleming, score, music, film, hans, zimmer, billie,...
Miscellaneous Podcasts
Jan 26, 2020 Tid för podd
audio

eye 546

favorite 0

comment 0

Efter att ha sett Never Say Never Again på Bio Capitol återvänder vi till den i vårt 87:e avsnitt och jämför den med dess föregångare, Thunderball. Hur kan två filmer bli så olika när de är baserade på samma förlaga, har samma handling, samma karaktärer och till och med samma huvudrollsinnehavare? Det försöker vi reda ut när vi ställer Connery mot Connery,  Shrublands mot Shrublands och ögonlapp mot benskörhet. Det har blivit tid för dubbel återhämtning på Shrublands!
Topics: James Bond, 007, Podcast, Swedish, Svensk, No Time to Die, Daniel Craig, Thunderball, Sean Connery,...
Miscellaneous Podcasts
Jan 12, 2020
audio

eye 413

favorite 0

comment 0

I detta avsnitt 86 går vi in i det nya årtiondet med en tillbakablick på både vårt egna och Bondvärldens 2019. Det blir en genomgång av vad vi har haft för oss i form av ett mästerligt quiz signerat Emil. Dessutom diskuterar vi våra förväntningar på Bondåret 2020 då vi ÄNTLIGEN får en ny Bondfilm. Det har blivit tid för gråa hår och vårt sista år!
Topics: james, bond, ian, fleming, podcast, sweden
Miscellaneous Podcasts
Dec 22, 2019 Tid för podd
audio

eye 518

favorite 0

comment 0

I vårt 85:e avsnitt tar vi tempen på Bondseriens försök att vara aktuella i sin samtid, vare sig det gäller politik, popkulturella referenser eller andra trender. 70-talets utsvängda byxor, 80-talets ryssar och nutidens terrorism. Vad är egentligen värst, filmer som definieras av de rådande estetiska trenderna eller av de politiska? Och hur kunde EON missa chansen att låta Bond använda 2013 års julklapp, råsaftcentrifugen? Det har blivit tid för trender och samtid!
Topics: James Bond, podcast, swedish, svensk, 007
Miscellaneous Podcasts
Dec 15, 2019
audio

eye 487

favorite 0

comment 0

Vårt bortglömda 84:e avsnitt är nu återfunnet och blir en högoktanig genomgång av 2000-talets Bondrival, den vilsna men målmedvetna agenten Jason Bourne. Vad tycker vi om filmserien som både inspirerat Bond och dessutom gav Bondserien konkurrens under tidigt 2000-tal? Finns det några likheter och skillnader? Och mitt i juletiderna tar vi också tempen på lussebullarnas vara eller icke vara! Det har blivit tid för Bourne och identitetskris!
Topics: podcast, james, bond, ian, fleming, sweden
Miscellaneous Podcasts
Dec 8, 2019 Tid För Podd
audio

eye 406

favorite 0

comment 0

I detta reaktionära 83:e avsnitt tar vi oss an den nya trailern och diskuterar No Time To Die. Vi pratar om mäktiga stunts, Blofelds återkomst och det vackra fotot. Vi pratar även om såväl nya som gamla karaktärer och huruvida trailern kanske visar lite för mycket. Vi ställer oss även frågan om namnet Primo är mer lämpat för Gladiatorerna än för en Bondfilm. Det och mycket mer när det blivit tid för trailer och poppande färger!
Topics: James Bond, Tid för podd, Podcast, Sweden
Miscellaneous Podcasts
Nov 24, 2019
audio

eye 492

favorite 0

comment 0

I detta 82:a avsnitt tar vi oss an uppgiften att dela in Bondfilmerna i olika kategorier. Bör man göra det överhuvudtaget och isåfall hur? Ska man se filmerna i ordningen de kom ut eller börja med Craigs två första filmer och hur i hela friden kommer Beck-filmerna in i resonemanget? Det och mycket mer får ni svar på nu när det blivit tid för kategorier och maraton.
Topics: james, bond, podcast, sverige, ian, fleming, agent, 007
Miscellaneous Podcasts
Nov 10, 2019
audio

eye 459

favorite 0

comment 0

I vårt 81:a avsnitt tar vi oss an trenden med spinoff-filmer, som nu är på tapeten i och med nya Joker. Kan det vara något för Bondserien att ge sig på? Vill vi se en film om Blofelds väg mot kriminalitet, och vad hände egentligen med filmen om Jinx? Det har blivit tid för spinoffs och jinxade filmer!
Topics: James Bond, Ian Fleming, Podcast, Sweden
Miscellaneous Podcasts
Oct 27, 2019
audio

eye 662

favorite 0

comment 0

I vårt 80:e avsnitt tar vi oss an Bonds store nemesis och den ökända, illvilliga gruppen som han leder. Hur fick Blofeld sin start i literaturen? Hur utvecklade sig SPECTRE på vita duken? Och hur kommer Serge Angstrom in i ekvationen? Det, och mycket mer, nu när det är tid för Blofeld och brödraskap!
Topics: james, bond, ian, fleming, podcast, sweden
Miscellaneous Podcasts
Oct 13, 2019
audio

eye 503

favorite 0

comment 0

I detta avsnitt 79 så tar vi ett helhetsgrepp på den franska synthvirtuosen Eric Serras försök till ett Bondsoundtrack. Det snackas belgisk porrfilmsmusik, malplacerad kvinnlig soloröst och Barryhomager. Det har blivit tid för Serra och synthen. Mycket nöje!
Topics: james, bond, ian, fleming, podcast, sweden, sverige, tid, för, podd
Community Audio
Sep 29, 2019
audio

eye 421

favorite 0

comment 0

I vårt 78:e avsnitt beger sig Rickard och Emil till en stockholmsk kaffebar och möter upp med Terry Mountain, stuntman och skådespelare, som spelat mot både Lazenby och Connery. Vi pratar om hans upplevelser att spela karaktären Rafael i "OHMSS" och hur det var att bli dödad av skalpeller i "DAF". Dessutom pratar han om att jobba med Roger Moore i "Helgonet" och hur var att bli mördad av Clint Eastwood Det har blivit tid för Terry Mountain! Ett extra tack...
Topics: Tid för podd, James Bond, Ian Fleming, Sweden, Terry Mountain
Miscellaneous Podcasts
Sep 15, 2019 Tid för Podd
audio

eye 467

favorite 0

comment 0

I vårt 77:e avsnitt återvänder vi till sommarens höjdpunkt för vår del, nämligen resan till Wien. Vi guidar er till stadens Bondlocations, hur vi upplevde dem och vad ni inte bör missa om ni själva är på plats. Dessutom våra allmänna intryck av staden, Emils intryck av imperiet Österrike-Ungern och Ottos intryck av de lokala toaletterna. Helt enkelt allt ni behöver veta och mer därtill, nu när det har blivit tid för Wien och gasklockor!
Topics: James Bond, Ian Fleming, Podcast, Sweden
Community Audio
Sep 1, 2019
audio

eye 459

favorite 0

comment 0

I avsnitt 76 tar vi ett nytt grepp på Bond 25, eller som den nu heter: No Time To Die. Vi diskuterar alla nyheter från filmen som dykt upp under sommaruppehållet och pratar dessutom om både cast, crew och locations. Kan det bli den snyggaste Bondfilmen någonsin? Kan musiken bli den fulaste någonsin? Ni får höra allt vad vi tycker och tror nu när det blivit tid för ingen tid att dö!
Topics: James Bond, Ian Fleming, Bond25
Miscellaneous Podcasts
Jun 23, 2019
audio

eye 533

favorite 0

comment 0

I dagens avsnitt så tar vi reda på vilka vi är och hur våra vanor (och ovanor) ser ut när det kommer till att träffa Bondcelebriteter och samla på Bondrelaterade prylar. Tar man en selfie eller autograf eller rentav både och om man stöter på en Bondkändis och vad hade egentligen Emil fullt av runt munnen när han sprang ihop med Pierce Brosnan? Allt detta får ni reda på när det blivit tid för oss och sommarlov.
Topics: Tid för podd, James Bond, Ian Fleming, Podcast, Sweden
Miscellaneous Podcasts
Jun 2, 2019
audio

eye 740

favorite 0

comment 0

I detta avsnitt 74 inspekterar vi manus och dramaturgi och försöker reda ut varför Bondfilmerna fungerar. Vad gör ett manus bra och hur skriver man egentligen ett manus? För att besvara dessa frågor har vi bjudit in Fabian Nordlander, manusförfattare och poddar, från podden Nörden och jag. Det har blivit tid för manus och nörden!
Topics: Tid för podd, James Bond, Podcast, Sweden
Community Audio
May 19, 2019 Tid för podd
audio

eye 551

favorite 0

comment 0

I vårt 73:e avsnitt spelar vi på hemmaplan och undersöker Bondseriens alla kopplingar till Sverige. Hur kommer det sig att Bondfilmerna bibehållit sin popularitet här? Vem åt egentligen Janssons frestelse på Grand Hotel? Är Sverige ett rimligt resmål för Bond i framtiden? Det och mycket mer, nu när det blivit tid för Bond och Sverige!
Topic: James bond
Miscellaneous Podcasts
May 5, 2019 Tid för podd
audio

eye 567

favorite 0

comment 0

I vårt 72:a avsnitt gör vi en klassisk DVD-kommentar till Octopussy! Emil, Rickard och Emanuel sätter sig ner och pratar sönder en av Bondseriens mer förvirrande filmer, försöker reda ut äggens outgrundliga vägar och fascineras av munnar och ögonbryn som skådespelar ikapp. Ladda spelaren och njut av Octopussy tillsammans med oss, nu när det har blivit tid för DVD-kommentar och förvirrande ägg!
Topics: James Bond, podcast, swedish, svensk, podd, Octopussy, Roger Moore, Maud Adams, Commentary,...
Community Audio
Apr 26, 2019 Tid för podd
audio

eye 351

favorite 0

comment 0

I detta extrainsatta avsnitt så tar vi tempen på Bond 25 och reagerar på alla besked vi möttes av under gårdagens reveal från Goldeneye. Det blir även lite spekulationer om de roller som inte besatts än. Det har blivit tid för presskonferens på Jamaica.
Topics: James Bond, Bond 25, #bond25, tid för podd, svensk, cary fukunaga, daniel craig, goldeneye, jamaica
Miscellaneous Podcasts
Apr 14, 2019
audio

eye 510

favorite 0

comment 0

I vårt 71:a avsnitt laddar vi Bluray- och DVD-spelaren och undersöker extramaterialens sprängfyllda universum. Allt från de heltäckande dokumentärerna med Patrick Macnee och kommentarspår, till bortklippta scener och trailers. Det har blivit tid för extramaterial och klipparens val!
Topics: James Bond, 007, Ian Fleming, podcast
Miscellaneous Podcasts
Mar 31, 2019
audio

eye 518

favorite 0

comment 0

I detta avsnitt 70 utforskar vi serietidningarnas värld och därför tar Rickard tåget till Göteborg för att intervjua vår man vid station G, Pontus Forslund! Avsnittet utlovar gött tjöt om både de gamla svenska serietidningarna och de senaste årens engelska publikationer. 
Topics: james bond, 007, ian fleming, podcast
Community Audio
Mar 10, 2019
audio

eye 605

favorite 0

comment 0

I vårt 69:e avsnitt synar vi alla personer som haft det yttersta ansvaret för utformningen av filmerna, nämligen regissörerna. Hur mycket har regissörerna påverkat denna producentstyrda filmserie och vad gjorde egentligen Michael Apted vid inspelningen av The World Is Not Enough? Det och mycket mer diskuterar vi när det blivit tid för regissörer och auteurer!
Topics: James Bond, Ian Fleming, 007
Miscellaneous Podcasts
Feb 24, 2019 Tid för Podd
audio

eye 579

favorite 0

comment 0

I detta avsnitt 68 tar vi på oss läsglasögonen och letar fram facklitteraturen ur biblioteket. Vi går igenom de viktiga faktaböckerna på ämnet James Bond vi känner till, och det blir ett avsnitt fullproppat med omdömen, både ris och ros. Vi avslutar avsnittet med våra egna topplistor, det har blivit tid för faktaböcker!
Topics: James Bond, Ian Fleming, Tid för podd, Podcast
Miscellaneous Podcasts
Feb 10, 2019
audio

eye 565

favorite 0

comment 0

I detta avsnitt 67 så tar vi hjälp från både MI6 och allehanda skurkorganisationer. Vi dissekerar allt från mustaschprydda turkiska medhjälpare till hjärndöda tyskar med nästintill inga karaktärsdrag. Det har blivit tid för Felix och Odd jobs.
Topics: james, bond, podcast, sweden, swedish
Miscellaneous Podcasts
Jan 27, 2019
audio

eye 591

favorite 0

comment 0

Med vårt 66:e avsnitt dras vårsäsongen igång, då vi hoppar på tåget tillbaka till Istanbul och Venedig. Vi återbesöker miljöerna och karaktärerna vi älskar och tar en extra titt på det vi missade förra resan. Var redo med passet, för nu är det tid för returresa med Orientexpressen!
Topics: James Bond, Tid för podd, Ian Fleming, Podcast
Miscellaneous Podcasts
Jan 2, 2019
audio

eye 413

favorite 0

comment 0

I vårt 65:e avsnitt summerar vi året som gått och blickar framåt mot vad 2019 kan tänkas erbjuda i Bondvärlden. Emil överraskar oss med ett quiz om poddens år, Rickard rättar till missuppfattningar kring Flemings hus Goldeneye och vi reagerar på ett gammalt citat från Emanuel. Det har blivit tid för nyår och händelserik vår!
Topics: James Bond, Tid För Podd, Podcast, Ian Fleming
Miscellaneous Podcasts
Dec 23, 2018 Tid För Podd
audio

eye 520

favorite 0

comment 0

I vårt 64:e avsnitt väljer vi att ta oss an ett omöjligt uppdrag genom att spana in den där ANDRA agentserien som har Tom Cruise i spetsen. Vi backar bandet hela vägen tillbaka till 1960-talet för att sen ta oss an den ena dödsföraktande stuntsekvensen efter den andra när vi betar av filmerna i turordning. Men vi hinner även prata om våghalsiga busschaufförer, The Tamahori-treatment och dra vinnaren i vår jultävling. Så, välkommen att fira in julen med oss när det har blivit...
Topics: James Bond, Ethan Hunt, Tom Cruise, Sweden, Podcast
Miscellaneous Podcasts
Dec 9, 2018 Tid för podd
audio

eye 548

favorite 0

comment 0

I vårt 63:e avsnitt kopplar vi in både konsoler och handkontroller och går på djupet i den virtuella Bondvärlden. Allt från det klassiska Goldeneye 007 till det inte allt för klassiska 007 Legends ska synas ordentligt i kretsarna. Så blås ren kassetten och stoppa i den, för nu har det blivit tid för cutscenes och splitscreens!
Topics: James Bond, Podcast, Podd, 007, Goldeneye, Nintendo, 64, N64, Playstation
Miscellaneous Podcasts
Nov 25, 2018
audio

eye 487

favorite 0

comment 0

I vårt 62:a välannonserade avsnitt hoppar vi på PR-karusellen och tar en titt på trailers, affischer och annat som har med marknadsföring att göra. Vi upplyser även om Booths Gin, ställer oss frågan om barn vill leka med en Dominic Greene-leksak och diskuterar vad som egentligen säljer en Bondfilm idag. Det har blivit tid för PR och Perrier.
Topics: James Bond, Podcast, Ian Fleming
Miscellaneous Podcasts
Nov 11, 2018
audio

eye 538

favorite 0

comment 0

I detta 61:a avsnitt höjer vi alkoholhalten några promille och flyr in i Bonds berusade och beryktade dryckesvärld. Vi smuttar på alltifrån Negroni och Mint Julep till självaste Vesper och såklart Vodka och Dry Martini. Det utlovas detaljrik fakta om drinkarna och ett gästspel av en inte så frekvent medverkande podd-medlem. Det har blivit tid för Martinis och Phuyuck. Mycket nöje!
Topics: podcast, james, bond, ian, fleming, martini, phuyuck, drink
Miscellaneous Podcasts
Oct 28, 2018 Tid för Podd
audio

eye 550

favorite 0

comment 0

I detta prylfyllda 60:e avsnitt så tar vi ett helhetsgrepp på alla kända och ökända gadgets som figurerat i Bonds värld. Allt från plastkrokodiler och attachéväskor till erigerade lianer  diskuteras. Utöver det så blickar vi tillbaka på vad Ian Fleming bjöd på i prylväg.  Dessutom utlovas aldrig tidigare släppt material som rör ett visst undervattensdjur. Det har blivit tid för gadgets och Ahmeds tebjudning.
Topics: James Bond, podcast, Sweden, ian fleming
Miscellaneous Podcasts
Oct 7, 2018 Tid för podd
audio

eye 629

favorite 0

comment 0

I vårt frågande avsnitt 59 så svarar vi på frågorna som ni, våra lyssnare har ställt till oss. Vi avhandlar konkreta frågeställningar såsom vilken som är den bästa skurken och kvinnan i serien men även mer abstrakta ämnen som huruvida vi anser Bond är PK eller inte. Vi plockar även fram okänd fakta för varandra när vi plockar in Hollywoods Shakespeare i det hela. Det har blivit tid för lyssnarfrågor.
Topics: james, bond, ian, fleming, podcast, sweden
Miscellaneous Podcasts
audio

eye 617

favorite 0

comment 0

Tid för podd tar på sig smokingen och dyker in i Bonds garderob. Det blir ett avsnitt fyllt av diskussioner om kläderna genom Bondhistorien, från Fleming till Daniel Craig. Vad vill vi helst plocka med oss hem till våra egna garderober och vad önskar vi hade stannat kvar på ritbordet? Allt det får ni veta när det har blivit tid för dinner jackets och dinner jackets!
Topics: james, bond, ian, fleming, podcast, sweden, sverige
Miscellaneous Podcasts
Sep 9, 2018
audio

eye 520

favorite 0

comment 0

Vi återkommer i våra lyssnares tjänst med avsnitt 57 där vi diskuterar ett av de bästa (om inte det bästa) soundtracken i hela Bond-serien. Det blir fladdertungor, psykadelisk moog och saxofonporr nu när det blivit tid för Barry och moogen.
Topics: james, bond, ian, fleming, podcast, swedish, svensk
Community Audio
Aug 26, 2018
audio

eye 534

favorite 0

comment 0

Tid för podd återvänder efter semestern med ett avsnitt fullt av spekulationer. Vi pratar om vad Boyle kan föra fram, vem han kan jobba med och vad manuset kan tänkas innehålla. Det och lite till hinner vi med innan allt slängs omkull då Danny Boyle hoppar av mitt i vår inspelning. Vi får istället spekulera och reagera på den chocken då vi står mållösa inför framtiden. Dessutom får vi med oss Bo-Inge Andersson på ett hörn. Det är tid för Bond 25 och spekulationer!
Topics: James Bond, Bond25, Danny Boyle
Community Audio
Jun 24, 2018
audio

eye 567

favorite 0

comment 0

I vårt sista avsnitt innan sommaruppehållet går vi in på djupet med Anthony Horowitz och knyter ihop vår långa bokvår med en grundlig recension av Forever and a Day. Är det den succé vi hoppats på eller den flopp vi oroats för? Är det ett helgerån att skriva en prequel till Casino Royale eller ett självklart val? Vi hinner även med att prata Trigger Mortis och den återvändande Pussy Galore. Sist men inte minst avslöjar vi också vinnaren i vår TÄVLING! Det är tid för rakt...
Topics: James Bond, Anthony Horowitz, Ian Fleming
Community Audio
Jun 10, 2018
audio

eye 522

favorite 0

comment 0

Tid för podd tar fram resväskorna och gör en världsomspännande resa till Bondseriens alla underbara platser och miljöer. På vägen till rymden mellanlandar vi bl.a. på ett soligt Jamaica, i ett kyligt Istanbul och på en snöig alptopp. Av någon anledning vill en av oss även stanna till i Hamburg... Häng med oss in i vårt 54:e avsnitt, när det har blivit tid för när och fjärran!
Topics: James Bond, Ian Fleming, Locations
Community Audio
May 27, 2018 Tid för Podd
audio

eye 586

favorite 0

comment 0

Tid för Podd kliver än en gång in i biblioteket och tar på sig läsglasögonen. Den här gången fortsätter vi med de återstående författarna som har skrivit om Bond. Vi frågar oss varför Raymond Benson är viril, vad Sebastian Faulks tycker om män med tankar och vad som egentligen hände i Jeffrey Deavers unga dagar på skolgården. Det och mycket mer tar vi upp när det har blivit tid för Benson och co.
Topics: James Bond, Raymond Benson, Sebastian Faulks, Jeffrey Deaver
Miscellaneous Podcasts
May 6, 2018 Tid för podd
audio

eye 477

favorite 0

comment 0

Tid för podd tågar vidare med vårt 52:a avsnitt, där vi pratar om Bondmusikens influenser på annan filmmusik. Det blir parodisk musik från Austin Powers, vad som hänt med dagens nya Newmansound och vi ställer oss frågan vad tusan Mr. Mange höll på med på 60-talet, under samma tidsperiod som Barry. Det har blivit tid för spionmusik och härmapor.
Topics: James Bond, svensk, podcast
Community Audio
Apr 22, 2018 Tid för podd
audio

eye 769

favorite 0

comment 0

Tid för podd är för första gången kraftigt decimerad och ger sig i kast med den ömsom rosade, ömsom risade John Gardner. Vi guidar till hans Bondvärld, vad som hände efter Colonel Sun och ger oss i kast med ett recensionsmaraton av hans samtliga 14 romaner. Det blir glädje, frustration och märkliga smeknamn när det äntligen blivit tid för Gardner, dubbelspel och Saab!
Topics: James Bond, 007, Sverige, Sweden, John Gardner
Miscellaneous Podcasts
audio

eye 507

favorite 0

comment 0

Tid för podd firar 50 och tar sig an filmer som hyllar och inspirerats av James Bond. Det blir snack om franskt 60-tal, Steven Spielberg och Kingsman via Hajen 4. Vilka hyllningar funkar och vilken får Emanuel att slå bakut? Det får ni veta när det har blivit Tid för hyllningar och jubileum!
Topics: james, bond, agent, 007, podcast, sweden, sverige, kingsman
Miscellaneous Podcasts
Mar 25, 2018 Tid för podd
audio

eye 430

favorite 0

comment 0

Tid för podd tar sig an den film(-ish) som vi tidigare (omedvetet eller medvetet?) förbisett: den allra första versionen av Bond som sågs i skärmform, 1954 års version av Casino Royale! Vi tar och kikar in Jimmy, Clarence och alla de andra glada svartvita karaktärerna.
Topics: james bond, svensk, podcast, 007
Miscellaneous Podcasts
Feb 25, 2018 Tid för podd
audio

eye 591

favorite 0

comment 0

I vårt 48:e avsnitt tar vi och synar Bonds relationella eskapader och hur de har presenterats både i böckerna och filmerna. Det blir skämskuddecitat från Fleming, kvinnornas utveckling på vita duken och våra allmänna tankar om vad som egentligen gör en s.k. Bondbrud intressant. Det har blivit hög tid för självständiga kvinnor och kuttersmycken!
Topics: James Bond, podcast, svensk, swedish, sverige, 007
Miscellaneous Podcasts
Feb 11, 2018 Tid för podd
audio

eye 514

favorite 0

comment 0

Inför avsnitt 47 slog sig Tid för podd ner framför TV-skärmen och skrattade ikapp (eller inte) med diverse komedier som på ett eller annat sätt inspirerats av James Bond. Allt från den självklare Austin Powers till den fumlige Homer Simpson, via en nyfunnen fransk favorit. Vilka varianter blev lyckade och vilka gjorde magplask? Det får ni veta mer om i Tid för parodi och blasfemi!
Topics: James bond, podcast, svensk, sverige, 007
Miscellaneous Podcasts
Jan 28, 2018 Tid för podd
audio

eye 868

favorite 0

comment 0

I vårt 46:e avsnitt går vi på två års-kontroll hos Doktor No. Vi går igenom allt som vi missade vid förra undersökningen såsom Honey Ryder och den lagom tjocka restaurangägaren som filurar på Jamaica med mera. Det utlovas många skratt och mycket nöje nu när det blivit tid för återbesök hos doktorn.
Topics: James Bond, Podcast, Svensk, Sverige, 007, Dr. No, Doctor No, Dr No
Miscellaneous Podcasts
Dec 25, 2017
audio

eye 492

favorite 0

comment 0

Tid för podd presenterar avsnitt 45, dagen efter så här på juledagen. Kanske har ni fortfarande inte kommit hem, men är fortfarande rätt mätta i magen? Ta då välbehövlig paus från släkten en stund, och leta fram paret hörlurar dina, eller passa på att ta en tur med din hund, och lyssna på våra röster fina.
Topics: james, bond, podcast, agent, 007, swedish
Miscellaneous Podcasts
Dec 10, 2017
audio

eye 610

favorite 0

comment 0

I vårt 44:e avsnitt så tar vi oss an George "han som bara gjorde en film" Lazenby och hans säregna karriär som peakade och dog med samma film. Vi recenserar Becoming Bond, filmen om hans väg till världens största filmroll men också vad han har gjort efter Bond nu när det har blivit tid för becoming Lazenby.
Topics: james, bond, george, lazenby, podcast, sweden, ian, fleming
Miscellaneous Podcasts
Nov 26, 2017
audio

eye 645

favorite 0

comment 0

Vi slirar in i vårt 43:e avsnitt och vurpar rakt in i seriens genidrag och misstag! Vilka briljanta idéer och rejäla hjärnsläpp har vi fått bevittna under seriens 55 år? Vilket är egentligen det bästa enskilda beslutet i serien? Och vem anställde egentligen Lee Tamahori? Allt detta får ni reda på nu när det blivit tid för genidrag och tankevurpor.
Topics: podcast, james, bond, sweden, sverige, swedish, agent, 007, ian, fleming
Miscellaneous Podcasts
audio

eye 718

favorite 0

comment 0

I vårt 42:a avsnitt djupdyker vi ner i Bonds undre värld och bekantar oss med de fula fiskarna som har försökt (och ibland lyckats) förstöra Bonds dag. Allt från hur en skurk ska vara till hur skurkarnas musik har låtit avhandlas nu när det blivit tid för ärkefiender och ansiktsärr. Mycket nöje!
Topics: podcast, james, bond, sweden, swedish, ian, fleming, donald, trump
Miscellaneous Podcasts
audio

eye 820

favorite 0

comment 0

I avsnitt 41 hoppar vi in i tidsmaskinen och utforskar alternativa tidslinjer. Vad hade hänt om Lazenby skrivit på sjufilmskontraktet, om McClory blivit först med en Bondfilm och om Dalton återvänt till Goldeneye? Dessutom svarar vi på lyssnarfrågor när det har blivit tid för tidsmaskin och frågestund!
Topics: bond, james, podcast, swedish, svensk, 007
Miscellaneous Podcasts
audio

eye 815

favorite 0

comment 0

Tid för podd fyller 40 och firar genom att skjuta salut och spela fanfarer. Det blir ett genommelodiskt avsnitt där Otto går in på djupet i seriens musikaliska utveckling och leder oss genom de olika kompositörerna och vad som skiljer dem åt. Det har blivit tid för ljuv musik och Eric Serra!
Topics: Podcast, ian, fleming, john, barry, swedish, james, bond, 007
Miscellaneous Podcasts
Sep 24, 2017 Tid för podd
audio

eye 874

favorite 0

comment 0

I vårt 39:e avsnitt faller vi in i gamla vanor och börjar recensera igen, och ger oss i kast med Never Say Never Again, Connerys comeback i rollen. Vi pratar den kaosartade produktionen, den märkliga musiken och allt annat som hör filmen till. Frågan är vad Martin Sheen har här att göra? Det har blivit tid för remake och Allahs tårar!
Topics: james bond, podcast, svensk, swedish, 007
Miscellaneous Podcasts
Sep 10, 2017 Tid för podd
audio

eye 917

favorite 0

comment 0

Tid för filmteknik
Topics: James bond, sverige, podcast, svenska
Miscellaneous Podcasts
Aug 6, 2017 Tid för podd
audio

eye 685

favorite 0

comment 0

I vårt 37:e avsnitt besöker Tid för podd Nybro och James Bond-museet, samt intervjuar dess ägare i egen hög person, Gunnar Schäfer. Lyssna på Tid för Nybro och fadersfigurer för att höra Gunnar själv berätta om sitt intresse och sitt museum, och våra upplevelser och tankar om museet.
Topics: James bond, svensk, podcast
Miscellaneous Podcasts
Jul 23, 2017 Tid för podd
audio

eye 573

favorite 0

comment 0

Vi hoppar från avsatser, fäller ut fallskärmen och landar framför mikrofonerna för att diskutera Bondseriens stunts! Vad är ett Bondigt stunt och hur viktiga är de egentligen? Det har blivit tid för fallskärmshopp och krangalopp!
Topics: James bond, podcast, svensk, sverige
Miscellaneous Podcasts
audio

eye 680

favorite 0

comment 0

I dagens avsnitt spinner vi vidare på det förra och hamnar mitt i röran av färger, former och guppande bröst. Dessutom reder vi ut hur en gunbarrel-sekvens bör se ut nu när det blivit tid för förtexter och pistolmynningar! Mycket nöje!
Topics: podcast, sverige, tid, för, podd, sweden, agent, 007, maurice, binder, ian, fleming, james, bond
Miscellaneous Podcasts
audio

eye 685

favorite 0

comment 0

I detta avsnitt djupdyker vi ner i det som inleder (nästan) varje Bondfilm, nämligen inledningssekvenserna. Det blir analyser och diskussioner om hur en inledningssekvens ska vara och inte vara, vilken som är bäst respektive sämst och hur inledningssekvenserna står sig i förhållande till filmen som den tillhör. Följ med oss nu när det har blivit tid för inledningssekvenser Royale! Mycket nöje
Topics: podcast, james, bond, sweden, tid, för, podd, agent, 007
Miscellaneous Podcasts
May 28, 2017
audio

eye 766

favorite 0

comment 0

I detta specialavsnitt av Tid för Podd så minns vi och hedrar Sir Roger Moore efter hans bortgång. Vi delar med oss av minnen och anekdoter om honom och pratar om hans arv. Vi försöker även ta reda på vad som gjorde honom så framgångsrik och ikonisk, både som James Bond och som människa nu när det har blivit tid för Roger Moore. Mycket nöje!
Topics: james, bond, roger, moore, ian, fleming, podcast, sweden, swedish
Miscellaneous Podcasts
May 21, 2017 Tid för podd
audio

eye 870

favorite 0

comment 0

I vårt 32:a avsnitt så välkomnar vi våra två första gäster till Tid för podd. Personerna bakom Sveriges två största James Bond-sidor. Det utlovas diskussion om James Bond-fans kontra andra fans och vilken ställning agent 007 faktiskt har i Sverige och världen. Följ med oss nu när det blivit tid för gemenskap och fanskap.
Topics: James bond, podcast, swedish, svensk, agent007, agent, 007, from sweden with love, anders frejdh,...